CIRKUSZI KÉPZÉS

oktatás | Képzés | Játék

Cirkuszi képzések

A Simorág TánCirkusz társulata többféle oktatással is foglalkozik.
Meséinkhez drámaórák kapcsolódnak, de tartunk cirkuszpedagógia képzést, állandó heti színházi-cirkusz oktatást gyermekeknek, mese-cirkuszi táborokat, szociális cirkuszi képzést mozgássérülteknek. A hazai színtér mellett külföldön is dolgozunk, a képzések több nyelven is elérhetőek.

 Simor Ágnes az ELTE- BTK drámajátékvezető képzését végezte el 2003-ban. Mesterei Kaposi László, Gabnai Katalin, Rudolf Ottóné, Granasztói Szilvia voltak. A képzést a Színházi és Filmművészeti Egyetemen és a Pedagógiai Intézet szakóráin egészítette ki.
Leginkább a drámapedagógia és mozgásműhelyek kapcsolódását ötvözte.
2010-től a cirkuszpedagógiával is megismerkedett és munkamódszerében a drámapedagógiát, cirkuszpedagógiát, fizikai színházi technikákat, kreatív táncoktatást kapcsol össze.
2011-től számos gyermekcsoportnak tartott cirkuszi játszóházat, tematikus drámaórákat a bikali élménybirtokon.
2012-ben Madridban szociális színházi és fórum színházi nemzetközi fesztivál szervezésben és műhelymunkákban vett részt. Ekkortól kezdve dolgozott együtt szociológusokkal, összekapcsolva az interaktív színházi formát, cirkuszpedagógiát érzékenyítő feladatokkal gyermekek számára.
Mind itthon, mind külföldön módjában állt számos képzést tartani mozgás -és vagy értelmi sérült, és hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok, felnőttek számára.

Szociális cirkuszi foglalkozásokat hátrányos helyzetű, kisebbségi csoportokban és mozgássérülteknek is tartunk itthon és külföldön.
A cirkuszpedagógiát a drámapedagógiával ötvözve számos foglalkozást tartunk gyerektáborokban/Bethlen Téri Pinokkió tábor, fehérvári Pagony tábor, Detectivity nyomozótáborok, Cukorbeteg gyerekekért Alapítvány táborai, Noha cirkuszi tábor.

A Simorág TánCirkusz társulata többféle oktatással is foglalkozik.

Keressen minket.

A mese mindenkinek szól!
Kapcsolat