The Flock Project


THE FLOCK PROJECT

The Flock Project
- nemzetközi vertikális tánc társulat

Madárrajként suhanó táncosok Ugrások, forgások, pörgések, szaltók a légben A közönség felett akár 30 méter magasan. A vertikális táncos The Flock Project társulata a világot a feje tetejére állítva, egy új nézőpontból mesél.

Művészeti csapatunk a Simorág TánCirkusz és a Tűzmadarak társulatokból 2016-ban alakult formáció.

A vertikális tánc műfajt az az illúzió teszi különlegessé, hogy egy 90fokkal elfordított színpadon játszódik az előadás. A levegőakrobatika speciális elemeit ötvözzük itthon és a nemzetközi színtéren. Az előadáshoz nem kell színpadot állítani, házfalakon, várfalakon jön létre a produkció, akár 30 méter magasan a levegőben. Kreativitás, modernség, technikai újítások jellemzik munkáinkat.

Ipari alpinista rögzítési technikával, a függőleges falakon vízszintes mozgásokat használva légies ugrások, forgások, futások, pörgések, szaltók jelennek meg a koreográfiákban a táncot és a cirkuszt ötvözve.

 Az egyéni és szinkronmozgások kiegészítik egymást. A vertikális tánc önálló színházi előadásként működik önmagában, de különféle események nyitó, vagy záróműsoraként is örömmel lépünk fel. Így vettünk részt a nemzetközi építészeti fórumon, a Prágai Quadrienállén, vagy a 2019-es európai Maccabbi eseményeken.

Az előadások különböző cirkuszi és tánc technikákból, élő zenéből, vetítésből és irodalmi szövegekből épülnek fel. Első előadásunk a Ferenczi György és a Rackajam zenekarral való együttműködésben jött létre, amely a folk rap egyedi műfaját játszva eltörli a műfaji határokat, zenével és irodalommal. Előadásaink minden alkalommal élőzenére készülnek, ebben a Ferenczi György és a Rackajam zenekarral, illetve Vázsonyi János jazz zenésszel működünk együtt.

Szeretünk verses szövegekre, zenékre alkotni, melyeket előadásainkban több esetben színész-zenész páros kapcsol össze, de szívesen létrehozunk egyedien alakított versmontázsokat is.

Előadásaink egy része színházi dramaturgiára épülő történet. Alkotóként a mindenkori társadalmi jelenségekre szeretünk a maguk aktualitása szerint reflektálni. Munkáinkban megjelenik a környezettel való kapcsolat, az egymásra való odafigyelés kérdése.

A műfaj egyediségének köszönhetően különböző felületeken is létrejöhet a produkció, tartottunk már előadást oszlopokon, platánfákon, gyárépület belső terében, várfalakon, bástyákon, szálloda üvegfalán, hegyoldalon is. Vettünk részt divatbemutatón Lengyelországban, de voltunk meglepetés műsor zárt körű gyáravatáson is.

A régóta működő, számos szakmai díjjal elismert és nemzetközi szinten turnézó társulatokból 2016-ban alakult The Flock Project formáció, Magyarország vidéki helyszínei és fesztiváljai mellett az elmúlt években bemutatkozott többek között Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban is.

A társulat együttműködik a Színes Város Csoporttal, Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezetével is. Állandó fényfestőink pedig Gabeetoo és Bala csapata, ahol Gregovszki Gábor képzőművész kifejezetten az előadásainkhoz készít grafikákat.

Létrejöttünk óta éves szinten készítünk új premiert, ebben a Mediawawe fesztivál állandó partnerünk!

REPERTOÁR

Több teljes estés előadásunk van repertoáron. Az egyes produkciókat 3,4, illetve 5 fő vertikális táncossal adjuk elő. Nappali, illetve esti teljes körű fénytechnikával és fényfestéssel kiegészülő Madárraj epizódok című előadásaink kisebb zenekari felállással, illetve nagyzenekarral is működnek.

Előadásaink 30 perces önálló alkotások. Emellett nyitottak vagyunk egyedi helyszínekre kialakított térspecifikus performanszok létrehozására is.

THE FLOCK PROJECT TÁRSULATUNK TAGJAI

Vertikális táncosok: Drávai Zója, Gaia Santuccio, Kiss Gergely Geret, Lennart Paar, Simor Ágnes, Zoletnik Sophie

Zenekar: Ferenczi György és a Rackajam és Vázsonyi János

Vizuál: Gabeetoo és Bala

Színészek: Tarsoly Kriszta, Turai Bálint

Műszaki vezető: Zoletnik Sophie

Ipari alpinisták: Simor Ágnes, Szabon Balázs, Zoletnik Sophie

Társulatvezető-rendező: Simor Ágnes

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A produkciót minden esetben helyszíni vagy online terepszemle előzi meg, ipari alpinistáink és építész munkatársunk együttműködésével.

A vertikális tánc megvalósításához minimum 12X15 méteres falmagasság ajánlott, de ideális esetben 25-30 méter magas helyszíneken lépünk fel. Helyspecifikus jelleg esetén azonban oszlopok, fák, egyedi installációk adottságaihoz szívesen alkalmazkodunk.

A helyszínek sokszínűségéből adódóan minden beépítés külön felmérést, tervezést igényel. A beszereléskor az épületvédelem kiemelt figyelmet kap. A társulat a faltánchoz szükséges teljes eszközparkot, felszerelést biztosítja. Minden esetben több napos beépítési idő és helyszíni próba szükséges.