OKTATÁS | KÉPZÉS | JÁTÉK

A Simorág TánCirkusz társulata többféle oktatással is foglalkozik.

oktatás | Képzés | Játék

Cirkuszi képzések

A Simorág TánCirkusz társulata többféle oktatással is foglalkozik.
Meséinkhez drámaórák kapcsolódnak, de tartunk cirkuszpedagógia képzést, állandó heti színházi-cirkusz oktatást gyermekeknek, mese-cirkuszi táborokat, szociális cirkuszi képzést mozgássérülteknek. A hazai színtér mellett külföldön is dolgozunk, a képzések több nyelven is elérhetőek.

 Simor Ágnes az ELTE- BTK drámajátékvezető képzését végezte el 2003-ban. Mesterei Kaposi László, Gabnai Katalin, Rudolf Ottóné, Granasztói Szilvia voltak. A képzést a Színházi és Filmművészeti Egyetemen és a Pedagógiai Intézet szakóráin egészítette ki.
Leginkább a drámapedagógia és mozgásműhelyek kapcsolódását ötvözte.
2010-től a cirkuszpedagógiával is megismerkedett és munkamódszerében a drámapedagógiát, cirkuszpedagógiát, fizikai színházi technikákat, kreatív táncoktatást kapcsol össze.
2011-től számos gyermekcsoportnak tartott cirkuszi játszóházat, tematikus drámaórákat a bikali élménybirtokon.
2012-ben Madridban szociális színházi és fórum színházi nemzetközi fesztivál szervezésben és műhelymunkákban vett részt. Ekkortól kezdve dolgozott együtt szociológusokkal, összekapcsolva az interaktív színházi formát, cirkuszpedagógiát érzékenyítő feladatokkal gyermekek számára.
Mind itthon, mind külföldön módjában állt számos képzést tartani mozgás -és vagy értelmi sérült, és hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok, felnőttek számára.

Szociális cirkuszi foglalkozásokat hátrányos helyzetű, kisebbségi csoportokban és mozgássérülteknek is tartunk itthon és külföldön.
A cirkuszpedagógiát a drámapedagógiával ötvözve számos foglalkozást tartunk gyerektáborokban/Bethlen Téri Pinokkió tábor, fehérvári Pagony tábor, Detectivity nyomozótáborok, Cukorbeteg gyerekekért Alapítvány táborai, Noha cirkuszi tábor.

oktatás | Képzés | Játék

A Detectivity

A Detectivity olvasó táboros hagyományokra épül, melyek fókuszában sok esetben a társadalmi problémákra való játékos reflektálás áll. Simor Ágnes a Hanák Anna által 2012-ben alapított Detectivity szabadulószobákat kiegészítve, 2013-óta vesz részt a Detectivity működtetésében és alakította ki annak gyermek- és ifjúsági tevékenységét társulata és a társulathoz kötődő további meghívott színészek. drámapedagógusok bevonásával a játékok vezetése során. A Detectivity gyermekeknek szóló játékainak módszerét és magukat a foglalkozásokat Simor Ágnes alakította ki saját, korábbi tapasztalatai alapján a cirkuszpedagógia, drámapedagógia, társadalmi szemlélet és egyéb művészeti ágak egyedi összekapcsolásával.

Hasznos linkek

http://www.detectivity.hu/gyerekszoba.html
https://www.szinhazineveles.hu/szervezet/detectivity/

Program kiajánlóink:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1wAO_-2KbQL1fu2QeVQRqv28HWiAXxLe0

A társadalmi nyomozójátékok módszereit pedig a középiskolás korosztály számára segített létrehozni kutatók, szociológusok együttműködésével!
Társadalmi nyomozójátékok módszertan:
http://autonomia.hu/wp-content/uploads/2018/04/Tarsadalmi_nyomozojatek_modszertan.pdf

oktatás | Képzés | Játék

Gyermektáborok

A cirkuszpedagógiát a drámapedagógiával ötvözve számos foglalkozást tartunk gyerektáborokban/Bethlen Téri Pinokkió tábor, fehérvári Pagony tábor, Detectivity nyomozótáborok, Cukorbeteg gyerekekért Alapítvány táborai, Noha cirkuszi tábor.

  A Detectivity csapatával évente 4 napközis tábor turnust tartunk, valamint a Simorág Táncirkusz-Detectivity közös táborában a színházat és nyomozást a cirkusszal összekapcsolva 2020-tól ottalvós táborokat is vezetünk Terény varázslatos falusi házaiban.

Keressen minket.

A mese mindenkinek szól!
Kapcsolat