Varázsmese

Image

VARÁZSMESE

Varázsmese

/Ember tenyerében, dinnyének magjában/  Mese az elme és a lélek birodalmából

Az előadás 2012-es premierjekor elnyerte az Országos Komédia Éve Pályázat fődíját. 2012 óta folyamatosan nagy sikernek örvend, számos fesztiválon, színházban. 

A Simorág TánCirkusz az újcirkusz, mint műfajból kiindulva – ahol összekapcsolódik a színház-, a tánc- és a cirkuszművészet – olyan produkciókat hoz létre, ami a cirkusz iránt rajongókat éppúgy elkápráztatja, mint a tánc és a színház szerelmeseit, a legkisebbektől a felnőttekig egyaránt.
/https://www.tanckritika.hu/

A varázsmesékben a hős saját személyiségét kutatja. Tulajdonképpen az úgynevezett varázsmeséknek ez alapvető tulajdonságuk. Egyedülálló lehetőséget nyújtanak, hogy míg a gyermekek örömmel követik a hős útját, addig a felnőttek végigéljék a személyiségfejlődés fázisait, rátaláljanak saját elakadásaikra, és a mesék által új motivációkat nyerjenek.

Varázsmesénkben nekünk is az a célunk, hogy saját mesei szimbólumrendszeren keresztül vigyük végig mesebeli hőseinket különös utakon, határokon át, átváltozásokkal teli ösvényeken,hogy aztán a saját magukban fellelt káosz renddé válhasson. Az előadás színes világa és története miatt az egészen kicsiket, nagyokat, és felnőtteket is lenyűgözi, mindenkit a maga korosztálya szerinti mese-réteg ragad meg, mint minden hagyományos írott népmesében. A játékos, sokszor humoros előadás sajátossága, hogy non-verbális, mégis érthető a mesék világán vezet keresztül a cirkusz , színház és tánc eszköztárával. A saját mesére épülő produkció egy egyedülálló tánccirkusz előadás. Óriásbáb, maszkok, akrobatika, varázslat, minden egy egységes formává áll össze. A királyfi és a tündérek találkozásáról szóló történet számos különleges világba vezet minket. A mesebeli hős, a királyfi varázskapukon való átkelését, sárkányokkal küzdését mutatja be, hogy elérhesse célját!

Az előadás demó videója: ITT.

ALKOTÓGÁRDA

Szereplők és alkotótársak: Zoletnik Sophie/ Kiskollányi Júlia, Kiss Gergely Geret, Vincze Márton, Simor Ágnes

Zene: Vázsonyi János 

Jelmez, díszlet kivitelezés: Zoletnik Sophie

Hang-fénytechnika: Szabon Balázs

Rendező-forgatókönyv-díszlet koncepció: Simor Ágnes

TECHNIKAI LEÍRÁS

A produkció 5 szereplős + 1 fő technikai munkatárssal utazik 

 /4 előadó, 1 zenész közreműködésével/ , 50perces

Az előadás megvalósítható mind szabadtéren, mind színházi körülmények között.

IGÉNYELT HANGTECHNIKA

Hangosítás, 2db, di-box, mikrofon-fúvós és ütős hangszerre.
Zárt térben általános fény, min 4 lámpával is megfelel, de ha megoldható a helyszínen, komplex fénytervvel rendelkezik. Igény esetén a társulat saját hang és fénytechnikát is tud vinni.

Támogató: NKA